Ryttermærker og Intromærker

Udskriv
Kategori: Ryttermærker
Oprettet Søndag, 22 januar 2012 Senest opdateret: Lørdag, 24 oktober 2015 Skrevet af Pia Stiller

FRKS vil gerne gennemfører et antal ryttermærke kurser for vores medlemmer, og andre interesserede ryttere. Dette forudsætter dog at vi har en frivillig underviser.

Kurserne bliver slået op her på siden (forsiden), distrikt 5's hjemmeside og i stalden.

 

Hvad er ryttermærker ?

Intromærker

Intromærker er en del af daglige rideskoleundervisning og kan starte allerede første gang at du er til ridning. Du får udleveret et lille pas, hvor du skal arbejde igennem 20 øvelser. Når du har lært en af øvelser, vil din undervise skrive dette passet. Øvelserne kan tages i den rækkefølge, som det passer bedst ind i din rideklub. 

Intromærke 1
Du vil bliver tilbudt at tage Intromærke 1, når du lige er startet på et elevskolehold. Intromærke 1 lærer dig det vigtigste omkring dit eget sikkerhedsudstyr og sørger for at du kan håndtere hesten sikkert uden at komme til skade.

Intromærke 2
Nu lærer du selv at gøre hesten klar til ridning, så du selv kan sadle op inden din undervisning. Du lærer også at kunne styre hesten i skridt. 

 

Ryttermærke 1

Uddannelsen skal give rytteren en sådan viden og færdighed, at rytteren omgås hesten sikkerhedsmæssigt forsvarligt i stalden, har en basal forståelse for stalden som hestens hjem, kan gøre hesten klar til opsadling, kan følge hestens bevægelser i skridt og trav, har en basal forståelse for hvordan hesten gives kommandoer, og hvordan de anvendes under ridning og håndtering af hesten.

Det anbefales at eleverne er min. 8 år, men check evt. med Jeres ridelærer.

 

Ryttermærke 2

Uddannelsen skal give rytteren viden om, hvordan rytteren optræder etisk forsvarligt i omgangen med heste samt hvordan rytteren reagerer hensigtsmæssigt i nødsituationer. Rytteren skal opnå færdigheder i at klargøre hesten sikkerhedsmæssigt forsvarligt, kunne styre hesten i skridt og trav og kunne navngive hestens ydre betegnelser. Rytteren skal kunne beskrive hesten ud fra farve og aftegn og have forståelse for hestens naturlige adfærd.

Det anbefales at eleverne er min. 10 år, men check evt. med Jeres ridelærer.

Ryttermærke 3

Uddannelsen skal give rytteren færdigheder i sikkerhedsmæssig forsvarlig omgang med hesten, varetagelse af hestens daglige pleje og viden om rytterens ansvar for hestens velfærd samt medvirken til at forhindre mishandling af heste. Rytteren skal opnå forståelse for vigtigheden af, at foretage sundhedskontrol af hesten samt viden om, hvad der skal gøres, hvis en hest er syg. Uddannelsen skal give en forståelse for hestens indlæringsprincipper, viden om regler for ridning på bane og i naturen, samt kendskab til rytterens hjælpere. Rytteren skal selv kunne tilrettelægge sin ridetime.

 

Ryttermærke 4

Uddannelsen skal give rytteren viden om, hvordan træningen til og selve stævnedeltagelsen har indflydelse på hestens fysik og behov, samt hvordan rytterpsykologi kan anvendes i arbejdet med hesten og ved stævneforberedelse. Rytteren skal opnå kendskab til forskellige hesteracers anvendelsesmuligheder og ridefærdigheder. Under ridning skal rytteren kunne anvende sit kendskab til hestens indlæringsprocesser. Rytteren skal kende de etiske regler, der er gældende i forbindelse med deltagelse i stævner og kunne medvirke til forhindring af spredning af smitsomme sygdomme.

 

Ryttermærke 5

Uddannelsen skal give rytteren viden om hestens læring, indretning af stalde og folde samt hestens fordøjelsessystem. Efter uddannelse skal rytteren have færdigheder til at anvende hestens læringsprocesser, forebygge og eventuelt behandle hestens sygdomme samt kunne sammensætte en individuel kostplan.

 

Se iøvrigt DRF's hjemmeside:

http://www.rideforbund.dk/da/Ny%20i%20ridesporten/Ny%20rytter/Ryttermaerker/Struktur.aspx

 

Sikkerhedsregler

 

Følgende handling medfører altid, at rytteren ikke består

- Ikke bærer godkendt ridehjelm under ridning og håndtering af hesten

- Ikke bærer sikkerhedsmæssigt korrekt fodtøj under ridning og håndtering af hesten

- Fastgøre sig til hesten ved f.eks. at vikle træktovet rundt om hånden

- Fører en hest uden trense eller træktov

- Løb, råb og skrigen i nærheden af hesten

- Løs hest under opsadling

- Ridning med løs eller snoet gjord

- Afsidning uden først at have taget fødderne ud af begge bøjler

- At rytteren rykker/flår/saver hesten i munden med biddet

- At rytteren anvender pisk ud over almindelig irettesættelse

- At rytteren anvender sporerne uhæmmet

- Løs hest under afsadling

 

 

Alle henvendelser omkring eventuelle fejl og mangler på hjemmesiden kan gøres til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates - Joomla template maker.